Wednesday, September 17, 2008

Muinasjutupuu ja kotitäis sipelgaid

Joosep on mu kärbsejutust natuke valesti aru saanud, tundub. :) Sõi siin natuke aega tagasi ja mingi kärbes hakkas ta taldriku kohal keerutama. Sepe lõi ta kohe teise toa otsa ja seletas mulle tähtsa näoga (ta räägib üldse jube ilmekalt, rõhutab osasid sõnu, zhestikuleerib, teeb pause ja vaatab silma): "Ei tohi oma toitu maha jätta, muidu kärbes tuleb ja sööb KÕÕÕÕIK ära!"

Nüüd sihtis mind püssiga ja hüüdis: "Käed üles!" Ma tõstsin käed üles ja tema tegi "tuff!" Ma siis kukkusin surnult maha. Ta jooksis minu juurde ja küsis: "Mis juhtus?" Mina: "Ma surin ära." Joosep paluvalt: "Ära suri!" (ehk siis "ära sure." :D)

Shiet... käisin vahepeal teises toas ja magasin vist ka natuke. Poiss vedas mu sinna "vanglasse" ja seal oli nii külm... tõmbasin voodi peale kerra ja kange uni tuli.
Eile orkuti vallaliste foorumis olid jutuks igasugu valearusaamad ja kuulujutud ja muu säherdune kraam ja siis üks neist, kes ka kokkutulekul käis, ütles, et "räägitakse, et L***** olevat tegelikult kass." :D
Mul oli nii hea meel, et ta just "kass" ütles ja mitte näiteks...et kährik või opossum. Eriti kuna ma kassi aastal sündinud olen. =)

Kui me lasteaeda läheme, siis jääb meile tee peale üks maja, mille külje peal on pilt rõdul kohvi joovast jääkarust. :D See on NIIIII armas.

Käisin poes ja mingid noored poisid olid ka seal, nii mu ees kui ka tagapool. Ja siis need tagaolevad poisid hakkasid eespool olevaid kutte taga rääkima, kõva häälega muidugi: "Õudne, millised püksid, ja sa vaid vaata mis särk tal on (rodu mulle tundmatuid firmanimesid lendas ette ja taha) ja missugune soeng! Jube, milline emo!" Ma heitsin nii muuseas kah siis pilgu peale, nii ütlejale kui sellele hirmsale emole... minu arust olid nad täpselt ühesugused. :D Aga kangesti kripeldas sees ütlema, et "hetero sa vist küll pole, ega ju?"
Mida krdit see sinusse puutub, mis riided mingil teisel kutil seljas on? :D

Mu viimase aja blogid on kõik kirjutatud kui lõhenend isiksuse poolt, st algus on nagu kasvatusteaduse professor ja lõpp nagu 70-aastane pensionil pornostaar. Aga ma üritan end parandada... toon ehk veel mõned isiksused lagedale.

Näiteks mu nõiaomadused. Joosep hakkas siin vahepeal jälle haigeks jääma... Palavik tõusis ja puha. Aga ma proovisin seda asja, mida ma ta isa peal üsna tihti edukalt rakendasin. Ehk hingasin ta haiguse enda sisse. Lihtsalt kujutasin seda haigust ette kui sellist... udu ta kohal, ja siis hingasin selle enda sisse, kui ta magas. :) Mõjus. :) Poiss oli hommikul terve ja mina haige nagu vanakurat. :D Oskaks ma seda endast välja ka saada... räägitakse, et tuleb raputada ja küünlaid põletada ja.. mul ei ole veel mõiganud. Aga noh... mina ju suudan ka kibedaid rohtusid võtta, ma sain kiiresti terveks. :)


Mjäu says:
hell uni on
Mjäu says:
kas täna on mingit head filmi, ega sa ei tea?
T. says:
ei tohi magada....tuleb vastu pidada :D
Mjäu says:
läheks kell 10 magama
Mjäu says:
või 9
Mjäu says:
või 8
Mjäu says:
:D võib ka kohe


Joosep oli oma pildid ikka tehtud ka saanud lasteaias, aga õpetaja ütles, et ta kartis natuke. Et oli vist seda pildistajat võõrastanud. Õpetaja ütles, et nad olid siis koos istunud seal ja siis tema oli viimasel hetkel ära hüpanud pildilt. :D Kujutan juba ette, misuke pilt see on. :D Aga noh, mis vahet. :) Ikkagi nii lahe.

Kunstitunnis olid teised lapsel sel päeval, kui Sepe puudus, teinud plastiliinist õunu või pirne. Siis olid need pandud selliste väikeste aluste peale koridori, et vanemad saaksid need koju viia, kel huvi. Ma vaatasin ja mõtlesin, et awwwww, peab kodus mõne riiuli tühjaks tegema. Ma niiii tahaks juba Sepe tehtud plönne sinna ritta seada. :)


Karupoeg PUFF says:
:D hahaa. ja praegu rääkis, et lasteaias oli üks poiss käte peale joonistanud ja et nii ei tohi teha. ja siis vaatab oma käsi. "nagu minu käed on.... Ei tea, kuidas siin on?" kääris käised üles ja vaatas.
--

Tümpsakas kostab teisest toast.
Mina: Aih, kukkusid... kas jäid ellu?
Sepe: Ei jäänud.

--


Tundub, et irooniageen on kah tervena pärandunud. :D
Reedel viisin lasteaeda hommikul paki salvrätte, sebrapadja (Sepele istumiseks) ja Sepe enda. :) Ta jäi väga ilusti ja kiirelt jälle sinna, polnud mingit muret. Ja see vanem õpetaja oli, aga ta on viimased paar korda endast täitsa hea mulje jätnud, eelmine kord ta ei märganudki mind ja kuulsin, kui normaalselt ta lastega suhtles. :) Ehk tal käib lihtsalt hooti. Või siis on tal tõesti ainult nutvate lastega raske suhestuda... ei tea.
Läksin koridori tagasi ja siis tuli üks tüdruk, kes Sepele meeldib, oma isaga. Isa meeldib mulle. :D Selline... Richard Hammondi tüüpi suur (kutsika)silm. Hea isa on ta ka, ja ajudega (vestlesime ükskord natuke).. ent abielus. :) Seega no dice.
Panin tossud jalga ja jaki selga ja tulin tulema. Ja kuulen trepist alla minnes, et uks üleval vajub uuesti kinni ja keegi tuleb. Hahaa. :D Ma panin sealt minema nagu reaktiiv. Ons vaja probleeme tekitada.. ma parem väldin teda. Aga ta on ka üks siukseid tüüpe, kelle pilk jääb sulle silma võrkkestale veel tükiks ajaks.
Hea oli selle juures see, et siis tulin koju ja koristasin siin veitsa ja üks teatav mees läks oma pruudiga majast mööda... ja mul ei olnudki valus. Ma ei kiununud, tegin hoopis südame kõvaks ja mõtlesin, et tead... mine pekki.

Reedel oli lasteaias kolm erinevat tundi ja kunstitund ka. :) Pärast küsisin Sepelt, et nooh, mis tegite seal. Ta tegi kätega õhus suure ringi ja ütles: "Suuuuure õuna tegin." :) Nii et esmaspäeval saame siis kah ehk esimese plönni riiulile asetada pidulikult. :)
Ja siis anti veel ülesanne lasteaiast, viia esmaspäevaks sinna sügisene kompositsioon. Ma mõtlesin algul, et mida kuradit, ehk nad mõtlevad, et materjali, millest kompositsioon teha? Küsisin üle, ei, neil on traditsioon, et igal aastal vanemad teevad midagi ja siis sellest tehakse näitus nagu.

Õhtul lugesime karupoeg Puhhi (keda Joosep karupoeg Puffiks kutsub :D ) ja mängisime ja täitsa lõbus päev oli.


Karupoeg PUFF says:
hey, you know what? we have to make a composition for kindergarden
Karupoeg PUFF says:
and take it there on monday
Karupoeg PUFF says:
they're making an exhibition
Karupoeg PUFF says:
so... off to the forest tomorrow or on sunday
Karupoeg PUFF says:
i already have a plan
Karupoeg PUFF says:
what to make
Karupoeg PUFF says:
too shitty that i don't have a car though... or another pair of hands
Karupoeg PUFF says:
and how will i take it there... without breaking it.. have to think
G says:
what are you planning to make?
Karupoeg PUFF says:
well... at first i thought of making a mini forest
Karupoeg PUFF says:
but then i realized it won't teach the kids anything
Karupoeg PUFF says:
and someone is probably already doing it
Karupoeg PUFF says:
so.. i thought of taking like.. kastanimuna ja leht, tammetõru ja leht, vahtraleht ja "nina"
Karupoeg PUFF says:
and kask and a piece of the white bark
Karupoeg PUFF says:
you know, the more common and more easily recognizable trees
Karupoeg PUFF says:
but i haven't thought it all the way through yet
Karupoeg PUFF says:
i'm thinking ... a box with different .. like.. pigeon holes?
Karupoeg PUFF says:
you know.
Karupoeg PUFF says:
pihlakas also, and the red berries
Karupoeg PUFF says:
the basic trees
Karupoeg PUFF says:
also thought about mänd and kuusk and their pinecones
Karupoeg PUFF says:
'cause they are different
Karupoeg PUFF says:
oh, and also.. maybe a kärbseseen? and some rästikud :D
Karupoeg PUFF says:
in the "don't touch" section

--

Karupoeg PUFF says:
täna ma ei saaks enam sepega tulla, ta on väss ja pealegi, siis mädaneks mul esmaspäevaks kõik ära
Karupoeg PUFF says:
lasteaiast hakati juba ülesandeid andma
S says:
mis projekt sul on
Karupoeg PUFF says:
ma pean korjama staffi
Karupoeg PUFF says:
sügisest staffi
S says:
meil on siin kõvasti koerasitta
Karupoeg PUFF says:
see ju pigem kevadine staff :D
Karupoeg PUFF says:
teil on mets ka
S says:
jah ja koerasitta
Karupoeg PUFF says:
mul on vaja tammelehte ja oksakest tõruga ja kuuse ja männi oksakest ja nii edasi. vandaali unenägu
S says:
XD
--

Karupoeg PUFF says:
ma just mõtlesin et.. meil on tegelikult.. teel lasteaeda... kuused, käbid küljes ja puha...
Karupoeg PUFF says:
panen öösel musta jope selga ja lähen kepiga tümitama

--

Igatahes, nüüd laupäeval siis käisime Sepega Pääsküla metsas. Mõtlesin enne läbi, mida ma tahaksin sealt leida ja kirjutasin endale üles ja siis jätsin nimekirja koju peeglilauale. :D Nagu tavaliselt. Me olime majanurgani jõudnud, kui Joosep tõstis käed üles ja ütles: "Ma ei jaksa enam käia, võta mind sülle." Ma mõtlesin, et okeeeih... metsaskäigust tuleb küll üks tore käik. :D
Aga õnneks oli ta äärmiselt tore poiss täna. :)

Ma hakkasin kohe minnes tee peal juba seeni nägema. :D Kalev ütles kunagi, et see on ebaaus, kuidas ma seeni korjan (me käisime koos seenel), et panen käe mättasse ja tõmban seene välja. :D Aga ma lihtsalt mõtlen nagu seen. :D Tean, kus nad olla võiks.
Etteruttavalt ütlen, et sain ühe pesukausitäie seeni. Aga noh, eks näis, palju neid järele jääb, kui nad ära puhastan.:D Nuga ma ju kaasa ei võtnud, ega kääre, läksin ju ainult oksakesi ja taimi korjama. :D Krdi ajuhiiglane nagu ma olen. Ühte kibuvitsaoksa murdsin ja venitasin pärast nagu teismeline kooliteed.

Enivei, hästi tore oli. :) Ma polnud sealkandis juba nii ammu käinud, ja Joosepit oli ka lahe seal näha. Minu lapsepõlve mängumaadel. Ma ju ainult poistega mööda metsi tõmbasingi. :D
Joosep nägi kiili, see oli lahe. Ma olen talle alati öelnud, et kiil on nagu helikopter, ja see sealne kiil oligi peaaegu sama suur. :D Parte nägime ka, paterdasid karjääriserval. Ma küsisin poisi käest, et mis linnud need on? Sepe vastu: "Ma ei tunne neid lindusid." Ma ütlesin , et "Saage tuttavaks, Mart ja Peeter," ja Sepe vaatas mind väga kahtlustavalt. Ega ta ei usu mind eriti. :D

Võtsime sealt algusest kohe ühe samblamättakese ka kaasa, panin selle seljakotti ära. Natuke hiljem kotis ümberkorraldusi tehes avastasin, et see mätas oli sipelgaid täis olnud. :D Aga kuna kott sisaldas juba muidki asju, siis viskasin mätta lihtsalt välja sealt ja ei hakanud mingit suurpuhastust tegema, tõmbasin lihtsalt kotiluku kinni. Siis istusime ja jõime mahla ja sõime kohupiimakorpi. :) Ja siis Joosep ronis suure mäe otsa ja mina käisin üle ilmatu pika aja põõsas pissil. :D Tagumik tahtis ka värsket õhku saada.
Siis nägime veel lennukit ja surnud hiirt. Selline.. piiisikene hiir oli, pea oli natukene lapik ja käpad kronksus. Ma oleksin talle äärepealt peale astunud ja siis ehmatasin hirmsasti. Ja juba tuli Joosep jooksuga, et mis sa leidsid, mis sa leidsid. Kuna hiir oli täitsa kompaktne, siis näitasin Joosepile ka. Seletasin talle asja ära ka. Joosep vaatas teda natukene aega ja küsis: "Millal ta üles ärkab?"
Awww. :) Hiir lihtsalt.. natuke pikutas surnult.
Aga ma usun siiralt sellesse, et last ei tohiks nii hirmsasti kaitsta selliste asjade eest, tuleb lihtsalt ise suhtuda sellistesse asjadesse arusaavalt ja rahulikult, siis õpib laps ka sama suhtumist. Mitte et lemmikloomad asendatakse salaja uutega ja lapse esimene kokkupuude surmaga on kellegi väga lähedase kadumine alles vanemas eas. Parem tasa ja targu kui prauhti ja shokiga... ma arvan.

Siis me läksime uuesti bussi peale, kusjuures, teed ületades oli täiesti tobe juhtum. Seal oli sebratee. Ja me seisime seal ääres ja ootasime. Üks auto jäi seisma, hakkasime siis üle tee minema. Ja ma aeglustan, sest vaatan, et teiseltpoolt tulev auto ei kavatsegi hoogu maha võtta. Jäin siis igaks juhuks seisma, et veenduda, et ta peatub. Ei peatunud, vihises meie nina eest mööda, nii et mul juuksed lehvisid. Kusjuures, me seisime keset sebrat! Ja mida tegi see teine auto? :D Võiks arvata, et ta on samuti selle idikast autojuhi peale nördinud, aga ei, tuututas mulle, umbes et "lähed juba üle või mida." Ehh... oleks kogu see värk siis minutigi kestnud, ma oleks ehk arugi tast... natukenegi saanud... Ei, tegelikult siiski mitte. Lihtsalt nõmedad inimesed.
Bussiga sõitsime me Tähetorni peatusesse ja sealt sain ma need viimased puulehed, mis mul puudu olid. Okei, tegelt on pihlakamarjad siiani puudu, aga ma vist peangi selle välja jätma, ehkki mul pihlakalehti on. Kõndisime veel ringi ka seal metsa all, käisime krokodilli juureski. Sepe oleks tahtnud seal ronida, aga mingid nokastanud onklid olid seal koos nokastanud noore emaga ja umbes Sepevanuse tüdrukuga. Masendav oli vaadata, kui täiskasvanud mõtlevad, et selline käitumine on okei. Vähemalt üks inimene peaks alati kaine olema, kuniks väike laps seltskonnas... Ja üldse on see minuarust.. ma ei teagi. Olge siis vähemalt siseruumides või aias kuskil. Mitte metsas.

Mulle meeldis nentida fakti, et jube palju oli tervisesportlasi seal liikvel. Ja enamus eestlased, kahekesi, juttu rääkisid, siis ma kuulsin. Samas kui kaks lällavat seltskonda, keda kohtasin, olid mõlemad venekeelsed.
Ja siis oli üks kutt, kes jooksis minust viis või kuus korda mööda poole tunni jooksul, mis me seal metsas olime. :D Iga kord vaatas mind nagu oleks ma kaheksas maailmaime. Aga juttu ikka ei tulnud tegema, ehkki see oleks väga tervitatav olnud, ta oli hot. :D Nagu väga noor-pikk-kõhn itaalia iluskutt. :)

Muide, me leidsime muinasjutupuu. Sa sõida buss number 10-ga Hiiult Pääsküla poole ja seal tuleb selline peatus nagu Vääna.Krt... vist ikka on Vääna. :D Järsku tekkis siuke..kahtlushetk. See peatus, mis pärast Pidu peatust on igatahes. Ja sealt süsti otse metsa. Seal on selline ilus lagendik, ümberringi puha männid. Ja ühes lagendiku ääres on puu, helekollaste lehtedega. Selline...suur ja ilus puu. Täpselt nagu kuskil muinasjutus. :) Kui mul auto oleks, ma läheks homme ka sinna ja teeks sellest puust pilti. Paraku jääb ära.:( Homme on niigi jube palju tegemist.

Aga jah, ma vaatasin seda puud mööda minnes ja siis tuli Joosep mul sabas ja järsku ütleb: "Emme, vaaaata, kui ilus puu!" =) Mul on nii hea meel, et tal on selliste asjade peale silma. Et ta märkab ilu. :)

Igatahes, siis tulime koju ja siis ma siblisin nagu hull, et neid lehti ja värke ära sorteerida ja vaasidesse panna, et nad ikka esmaspäevani vastu peaks, putukad, mis kotti olid sattunud, viskasin ka aknast välja. Seeni puhastan siis homme. Ja teen kompositsiooni. :D
Lisan veel väikse ülevaate tänasest hilisõhtust msnis, sest kell on juba neli ja ma pean magama minema, ei jaksa ümber jutustada. Joosep ärkab viimasel ajal kell kaheksa ja hakkab nuiama, et ma üles tõuseks. :D

Karupoeg PUFF says:
mingi hull värd on ülemisele naabrile tuppa lastud
Karupoeg PUFF says:
juba mitmendat õhtut hüppab öösiti mööblit vist puruks
Karupoeg PUFF says:
kõlab vähemalt sedasi
S says:
teeead
S says:
mul on yleval selline kes iga päev veeretab raudkuuli
Karupoeg PUFF says:
:D
S says:
ja kõik kes mul kylas on käinud on seda kuulnud
S says:
maisaa aru misasi see on
S says:
see veereb ja veereb
Karupoeg PUFF says:
raudkuul?
S says:
ja meil on väga väga paksud seinad siin
S says:
ja nagu ilge
Karupoeg PUFF says:
ehk tal on erakordselt paks lemmikloom mõni... siuke.. kõva
Karupoeg PUFF says:
kõvakoerlane
S says:
ja siis veeretab seda, sadist
Karupoeg PUFF says:
see ise veereb :D ta on nii paks
S says:
kilpkonn
S says:
kurat aga on see alles raske kilpkonn
Karupoeg PUFF says:
:D ja energiline
S says:
aretab seal siukseid elukaid et ma ei saa magada
Karupoeg PUFF says:
kõvakoerlasest kilpkonnasid
Karupoeg PUFF says:
ja see ülemine... mulle hakkab tunduma, et keegi on ta ehk sinna tuppa kinni müürinud?
Karupoeg PUFF says:
nüüd taob vastu seinu
Karupoeg PUFF says:
üritab pääseda.. ja mina istun siin ja vannun
S says:
XD
S says:
ahaah, jumala naljaka jutu saax
Karupoeg PUFF says:
:D jah... eriti siis kui järjest vaiksemaks jääks ja siis mõtled et phew
Karupoeg PUFF says:
sai remondiga valmis

--

Karupoeg PUFF says:
ma pean nüüd tegema ühe väga meelepärase treti õue
Karupoeg PUFF says:
käes kauss sitaga
Karupoeg PUFF says:
lusikas sees :D
Karupoeg PUFF says:
peldik oli umbes
Karupoeg PUFF says:
koukisin välja sealt kraami
Karupoeg PUFF says:
aga korda sai vähemalt. :D
Karupoeg PUFF says:
ok, lähen siis. hoia pöialt et keegi vastu ei tule :D :D :D

--

Karupoeg PUFF says:
mõtle , me blogime juba kaheksandat kuud
Karupoeg PUFF says:
ja ikka pole miskit veel öelnud

--

Karupoeg PUFF says:
no fakki see ülemise korruse tüüp teeb seal
Karupoeg PUFF says:
koputab põranda peale täie hooga
Karupoeg PUFF says:
ütlesin kõva häälega "sa pe***e ei taha minna või"
Karupoeg PUFF says:
nüüd on vaikne
Karupoeg PUFF says:
ehk läkski

--

S says:
ja siis nad ryselevad kõik koeraga õue 12 ajal öösel. Isa ka, kui ta siin on, aga meil on majas nii välja kujunend et keegi ei taha korraga ronida sinna, siis hullult koerad lõugavad
S says:
ja siis kõrv kikkis kuulataxe millal teine läheb
S says:
ja siis mõnikord isal on myts peas ja kindad peas ja siis kostab koridorist AUHAUHAUHAUHAUH ja siis isa vajub pettund näoga istuma all esikus. "Kuradi Slava jõudis enne..."
Karupoeg PUFF says:
:D
S says:
ma kirjutasin myts peas ja kindad peas :D
Karupoeg PUFF says:
:D ma ei pand tähelegi
S says:
:D mind ajab naerma praegu
Karupoeg PUFF says:
tundus väga loogiline :D
Karupoeg PUFF says:
nagu kukk istub :D
--

S says:
kõht on hull tyhi
Karupoeg PUFF says:
mul on taldrik ees
S says:
:D tahax hullult lihapalle syya
S says:
kastmega
Karupoeg PUFF says:
jah, ma tahaks ka midagi sooja ja soolast
Karupoeg PUFF says:
spaghette
Karupoeg PUFF says:
tegelt on hell kartulipudru ja guljashi isu juba päevi
S says:
:D mis kuradi asja me räägime kell 2 öösel
S says:
sa ajad mulle jubeda guljashi isu peale

--

Ilusat hommikut! :D Kell on 4. Päike vist juba tõuseb varsti...

No comments: