Tuesday, October 7, 2008

Scooters, vacation, fall

Mul oli täna hommikul täitsa paha lugu, pidin Joosepi lasteaeda jätma nutvana. Ja alles kell 9 sain punuma sealt. Bussis töö juurde siis punusin edasise tegevusplaani valmis.
Ta ärkab viimasel ajal üles ja küsib esimese asjana ehmunult, et "kas täna läheme lasteaeda? Ma ei taha lasteaeda minna." Küsin ta käest, et mis seal siis nii paha on, ütleb, et ei taha magama minna. Ja et teised poisid ei mängi temaga.
Noh.. ma ei tea, ma olen teda küll nende kõikidega seal mängimas näinud, ehkki tihedamini ajab ta küll lihtsalt plikasid mööda lasteaiahoovi taga hirmsa kilkamise saatel.
Ma arvan, et asi on ikkagi selles päevases magamises. Joosep nimelt ei maga päeval. Viimati magas ta päeval (regulaarselt siis) mingi kaheksakuusena. Ta ei ole und, ja ta ei taha magada. Kuna tal ei teki ta üleväsimust ega jonnituure, siis lasen ma tal üleval olla. Ma ise ei olnud ka eriline päevalmagaja (uhh, kus praegu teeks tasa selle), nii et taipan ta muret.
Samas ütlevad õpetajad, et hoolimata sellest, et ta sõrad vastu ajab igasugusele uinakule, on ta ometi esimene, kes magama jääb, ja viimane, kes ärkab. :) Kuigi ta ütleb mulle, et ta nutab voodis. Vaikselt, mõmmiga. :(

Ja täna hommikul ei suutnud isegi mänguasjad ja teised lapsed teda ära meelitada, hoidis mul kintsust kinni ja nuttis ja ütles vaikse häälega: "ma ei taha, et sa ära lähed, ära palun mine ära, ma olen ju hea poiss."

.. shiet. Seega otsin ma nüüd kedagi, kes tuleks ja tooks mu lapse lasteaiast ära poole päeva pealt. Teisipäeval, neljapäeval ja reedel. Ja ta on kõige kergeminihoitav laps ever. Minu laps ju. Võtab ise süüa kapist ja teeb ise telekat lahti. Ise küsib, kui midagi vaja on. Ema ju unustab. :D

Pekki see papp. Saapaid polegi ju niiväga vaja. Võtan kuivad sokid kaasa. :)

Jube ärritav on see jutt. Nii et ärge rääkige mulle. Paar inimest on juba jõudnud mainida, et "aga kõik lapsed nutavad alguses." Minge peppu. Kui ma saan midagi teha selle heaks, et mu laps ei nutaks, siis ma seda ka teen. Ta ei ole mingi memmekas ja viripill, kes iga asja peale töinab. Kui tal on mure, siis on see tõsine ja ma aitan, kui vähegi võimalik.
"Nutavad alguses!" Krt... tuleb kohe see poomiseasi meelde... et kah siputavad alguses. Loogiline, et ei tohi kohe alla anda ja pean veel uurima ja mõtlema ja rääkima tema ja õpetajatega ka, aga ma ei taha ta ...eh.. noh, kuidas see eestikeeles on... spirit noh, seda ei taha murda. Ma ei taha, et ta alla annab. Tahan, et ta läheks lasteaeda rõõmsalt. Koolis murtakse ju niikuinii maha. :D

Ehk ta pole veel päris valmis terveks päevaks. Või ehk ta põeb mingit muud asja, millele ma pole veel pihta saanud. Igatahes... natukeseks hakkan teda nüüd jälle poole päeva kaupa viima. Neljapäeval ja reedel on õnneks ema kodus seekord.

Laupäeval käisime vallaliste kommuuniga loomaaias. :) Oli hästi tore. Joosepile meeldis ka, orkutis on pilte ka sellest käigust üleval. Kahju ainult, et krokodille ei näinud. :) Pärast käisime shashlõkki ka söömas. Nii muhe oli vahelduseks ka liha süüa. :D
Igatahes, olen endiselt vallaline. :D

Kusjuures, avastasin enda juures sellise asja, et ma vist jäängi vallaliseks. :D
Hakkas keegi täitsa ootamatult meeldima ja panin momentaalselt tagurpidikäigu sisse. :D Täitsa hirm tekkis kohe. :D Ma ei teagi, mida see siis nüüd tähendas... kas ma kardangi siis üldse igasugust... kontakti, või kehtis see ainult selle konkreetse isendi puhul. Ma ei taha kontrolli enam ära anda. :D Ja haiget ei taha ka enam saada. Ehkki ma mõtlesin, et see mind üldse ei häiri... polegi ju niiväga haiget saanud. Või olen? :D Ma olen igatahes nüüd natuke segaduses ja puhkan pead.
Tunnen end küll väga lollakalt. :D
Millest meenub mu puuhoroskoop, mis vähemalt minu puhul (armuelu osas) küll täkkesse läks. Õhtul vaatan, ehk viitsin selle siia kopida. Kui kellegil on oma puu kohta huvi, andke teada oma sünnipäev. :)

Ja BonPrix kataloogis oli müügil "põrnaõievärvi pullover." Päris kaunis toon oli. :)
Nägesh. :)

No comments: